BACAČI SJENKI NA GENERALNOJ SKUPŠTINI ECFA (BERLINALE)

Written by on 2023-02-20

Bacači Sjenki u sklopu svog programa “Frooom! u gostima” sudjelovali su u radu generalne skupštine ECFA-a, Europske Asocijacije Dječjeg Filmskog Stvaralaštva koja će se održala krajem veljače 2023. godine u Berlinu, kao dio Berlinskog filmskog festivala. Ispred Bacača Sjenki na skupštini su sudjelovali Veno Mušinović, redatelji i filmski autor, predavač na FROOOM! školi medijske i filmske pismenosti Bacača Sjenki i dugogodišnji suradnik filmskih, izvedbenih i edukativnih projekata BS te Boris Bakal, su-osnivač Bacača sjenki, redatelj i multimedijalni umjetnik.
Bacači Sjenki su višegodišnji aktivni članovi ECFA-e, jedni od prvih iz RH. Članstvo i sudjelovanje u aktivnostima ECFA-e donijelo je Bacačima razne suradnje i konkretne projekte koji su i danas aktualni. Jedan od strateških prioriteta organizacije je na ovom skupu je razrada kurikuluma za provođenje neformalnih obrazovnih programa medijske i filmske pismenosti. Sudjelovanje na sastanku skupštine bila je izvrsna prilika za istraživanje moguće suradnje i umrežavanje s ostalim članicama ECFA-e vezano za razvoj kurikuluma te internacionalizaciju FROOOM! programa.

Na sjednici skupštine dodijeljene su godišnje nagrade filmovima koje su predstavili filmski festivali ECFA mreže, te je najavljen sajam Filmskih Radionica u srpnju ove godine na filmskom festivalu Cinema Ritrovato u Bologni.

Search