Digitalne i medijske transformacije izvedbenih umjetnosti: panel-rasprava

Written by on 2022-07-06

Koliko je sposobnost pretakanja umjetničkih ideja kroz različite medijske i digitalne alate nužna, presudna ili nebitna za daljnji razvitak suvremenih izvedbenih umjetnosti? Kako kreativne izvedbene i njima srodne prakse te umjetničke vizije koriste tehnologiju i mogu li njome proizvesti nešto inovativno, neočekivano i inspirativno?

Svoja iskustva sa suvremenom tehnologijom i transformacijama izvedbene umjetnosti podijelit će s nama koreografkinja i predavačica Josipa Bubaš, novinar i performer Igor Zenzerović, filmski i kazališni autor Szabolcs Tolnai, redateljica i intermedijalna umjetnica Marija Lipkovski, arhitekt, producent, selektor i redatelj Filip Jovanovski, glumica i dramska pedagoginja na FDU Kristina Lelovac, te intermedijalni umjetnik, redatelj i glumac Boris Bakal. Raspravu moderira Marija Georgiev.

Panel-rasprava u organizaciji Bacača sjenki će se održati u subotu 9. srpnja u 16:30 sati u dvorani Oaza Joyful Place, Radićeva 9, Zagreb.

Streaming prijenos događanja bit će moguće pratiti uživo na Facebook stranici Bacača sjenki i na YouTube kanalu Bacača sjenki.

Panel-rasprava Digitalne i medijske transformacije izvedbenih umjetnosti odvija se u sklopu projekta Medijsko obrazovanje je važno.MOV, UP.04.2.1.06.0047. u kojem su Bacači sjenki partner.

Projekt Medijsko obrazovanje je važno.MOV usmjeren je na provedbu istraživanja te na dokazima utemeljeno zagovaranje u području medijske pismenosti – ključne pismenosti novoga doba.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj najave je isključiva odgovornost Gonga.

Search