Radionica “Vaše Zidne novine” u Gospiću (6.-8. prosinca 2022.)

Written by on 2022-11-28

ŠTO: “Vaše Zidne novine” – radionica čitanja grada i istraživanja urbanog hiperteksta + izložba “Neispričani Zagreb” 05.12. u 18h
GDJE: Galeria LU, dr. Franje Tuđmana 5, u zgradi Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević, 53000 Gospić
KADA: 6. – 8. prosinca 2022. – od 17.00 do 20.00 h
TKO:
Boris Bakal (Bacači sjenki) & Kruno Jušt (UKE) & Nikica Jelić (Likovna udruga Lika)

PRIJAVA: broj polaznika radionice je ograničen pa se prijavite na obrazac: OVDJE.
Organizacija i provedba razdionice: udruge Bacači Sjenki, UKE i Likovna udruga Lika. Radionica se provodi u Galeriji LU.

Pozivamo zainteresirano građanstvo te umjetnike i profesionalce iz Gospića i okolice na interdisciplinarnu radionicu i istraživanje urbanog hiperteksta: materijalne i nematerijalne baštine grada/mjesta, njegovog graditeljskog i arhitektonskog naslijeđa, njegovih ljudskih i povijesnih kontekstualnih dinamika i kontrasta te njegove resursnosti.

Cilj radionice u Gospiću je istražiti dio gradske materijalne i nematerijalne urbane baštine Gospića, njegove povijesne i društvene dinamike i konotacije te povezati s gradskim arhitektonskim i graditeljskim naslijeđem, danas i nekad. Na osnovu toga polaznici će napraviti Zidne novine – urbanu instalaciju koja će rezultate našeg istraživanja izložiti ostalim građanima Gospića u javnom i dijeljenom prostoru grada.

O ‘Zidnim novinama’ Bacača sjenki kojima od 2006. arhiviraju zagrebačku urbanu materiijalnu i nematerijalnu baštinu te arhitektonsko i graditeljsko naslijeđe – pročitajte i ovdje.

   

Program “Vaše Zidne novine” se provodi kroz platformu Clubture uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Grada Zagreba – ureda za kulturu i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja.


Partnerske organizacije na projektu su: Udruga Kultura i edukacija – UKE (Lovinac), Likovna udruga Lika (Gospić) ,
Društveni centar Rojc – Savez udruga Rojca (Pula), Pulska filmska tvornica (Pula), i ARLA – Udruga za promicanje urbane kulture
(Đakovo).

Rad Bacača sjenki podržavaju i sufinanciraju Zaklada Kultura nova, Kreativna Europa – program Media, Erasmus+, Europski socijalni fond, Hrvatski audiovizualni centar, Agencija za elektroničke medije i mnogi drugi.

Za prijavu molimo ispunite ovaj obrazac: https://forms.gle/Mj6pJah824XNt9T1A

Search