Audicija za publiku u predstavi “Kazačok”

Written by on 2021-05-21

Kazačok je nova predstava/ izvedbeno-sudionički projekt Bacača Sjenki, koja po svojoj metodi rada nastavlja već dobro definiranu kazališnu praksu u stvaranju dokumentarnih i dramaturški neočekivanih izvedbenih djela – polazeći od neke teme, prostora, priče ili problema.

“Kazačok” je relacijsko dokumentarno kazališno i intermedijalno istraživanje koje stavlja naglasak na razdoblje iza Prvog svjetskog rata, kada je na područje Hrvatske (unutar kraljevine SHS) pristiglo oko 30.000 izbjeglica iz carske Rusije. Taj, za današnje pojmove, nevjerojatno velik broj ljudi prihvatile su luke Cavtat, Dubrovnik i Bakar (u najvećoj mjeri), a veliki broj tih “izbjeglica” je ostao na tlu Hrvatske, ostavivši neizbrisiv trag u znanosti, kulturi, povijesti i društvenim dinamikama RH.

Ovim putem pozivamo potencijalne sudionike ove diskurzivne i sudioničke predstave da nam se prijave za Audiciju na temelju koje ćemo izabrati najbolju publiku.

Predstava je zamišljena kao online izvedbeno putovanje/predavanje te participativna igra putem Zoom platforme s ograničenim trajanjem.

Audicija će se održati na Zoom-u u slijedećim terminima:

  • Subota, 22. svibnja: od 14 h do 19 h
  • Nedjelja, 23. svibnja: od 14 h do 19 h
  • Ponedjeljak, 24. svibnja: od 14 h do 19 h
  • Četvrtak, 27. svibnja: od 14h do 19 h

Prijave na: bacaci.sjenki@gmail.com s naznakom “najbolja publika”

U prijavi trebate navesti samo vaše ime i prezime (pravo ili lažno, zaigrajte se) te koji dan i sat vam nabolje odgovara za audiciju. Ona će se održati kao ugodan razgovor s Borisom Bakalom o temi predstave, točnije o izbjeglištvu, identitetu, izgubljenosti, odnosu prošlosti-sadašnjosti i sličnim temama. Nakon potvrde interesa, poslati ćemo vam link za Zoom audiciju, a potom i za samu predstavu.

Praizvedba izvedbenog događaja Kazačok će se održati u petak, 28. svibnja od 20 h na Zoom-u za najboljih 30 sudionika/publike. 

Predstava će se održati u sklopu programa “Sve-jedno 20” dvadesetogodišnjice Bacača Sjenki.

Podrška projektu: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Ured za kulturu
Podrška Bacačima Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Kreativna Europa: Potprogram MEDIA