BACAČI SJENKI U BELGIJI NA FILMSKOM FESTIVALU FILEM’ON

Written by on 2022-11-09

Frooomovci i Frooomovke iz Rijeke i Zagreba sudjelovali su od 30. listopada do 06. studenog na međunarodnom festivalu filmova djece i za djecu Filem’On u Briselu u radu međunarodnog žirija za dodjelu nagrada za najbolji europski dječiji film.
Filmski su se družili i surađivali zajedno s mladima iz Poljske, Nizozemske, Finske i Belgije te uz gledanje stotine filmova sudjelovali u brojnim radionicama, pripremi događaja dodjele nagrada te upoznali europsku prestolnicu.
Frooom!, Bacače sjenki i Republiku Hrvatsku su u Bruxelessu predstavljali Agata Golebiowski, Anja Pelosa, Eva Cvijetić, Ivan Mikulić, Lovro Biondić, Marul Lerga te njihove voditeljice i profesorice, redateljica i snimateljica Bojana Burnać te koreografkinja, akrobatkinja i plesačica Nikolina Komljenović.
Oni su također u petak, 4. studenog u kinu tom i tom prikazali svoje uradke koje su u prošloj i predhodnoj godini ostvarili na Frooom! filsmkoj školi za djecu i mlade.
Suradnja Bacača sjenki s Filem’On festivalom započela je 2020. i uspješno se ostvaruje kroz sufinanciranje EU programa Erasmus+.
Prošle godine Bacači sjenki su sudjelovali i u radu dva žirija za odrasle te upoznali i festival i Brussels na zanimljiv i zabavan način.

 

Search