CinEd projekcija na POGON-ovoj Jedinstvenoj vrtnoj zabavi

Written by on 2023-06-13

Sa zadovoljstvom smo sudjelovali na Jedinstvenoj vrtnoj zabavi Vol. 7!

U sklopu zabave smo u nedjelju, 11. lipnja u maloj dvorani Pogona, gledali i razgovarali o bugarskom filmu Sklonište iz CinEd kolekcije. Voditeljice razgovora: Ivana Šešlek, voditeljica CinEd projekta u Hrvatskoj i Hana Juranović, edukatorica i suradnica na svim projektima Bacača sjenki.

Film “Sklonište” je djelo bugarskog redatelja Dragomira Sholeva, koji na zanimljiv način donosi priču o 12-godišnjem Radi i njegovom odnosu s roditeljima nakon neobjašnjivog vikend bijega. Osim gledanja filma, radionica je imala praktični dio koji služi razvoju kritičkih i analitičkih vještina, razumijevanju filmskog jezika te poticanju znatiželje prema svijetu i drugima.

CinEd 2.1 “Gledajmo zajedno” je europski projekt edukativnog karaktera, koji učiteljima, profesorima i kulturnim medijatorima olakšava podučavanje djece i mladih o filmu i kroz film. U projekt je uključeno 12 europskih zemalja, a partner u Hrvatskoj je umjetnička Udruga Bacači sjenki.

Ako ste propustili radionicu, bez brige, jer spremamo još puno projekcija i zanimljivih razgovora!

Sljedeća projekcija održati će se u četvrtak, 15. lipnja u suradnji s KinoKino filmskim programom za djecu. Prikazivati će se portugalski klasik koji je osvojio srca mnogih generacija svojom univerzalnom porukom o važnosti prijateljstva i avanturama odrastanja – Aniki Bóbó slavnog redatelja Manoela De Oliveire.

Publika će uz projekciju filma moći prisustvovati i dinamičnom razgovorno-radioničkom programu koji će voditi filmska redateljica i edukatorica Mia Maros Živković. Tom prilikom moći će naučiti više o razumijevanju filmskih tehnika i filmskog jezika, razviti kritičke i analitičke vještine te potaknuti znatiželju i otvorenost prema svijetu i drugome!

Program će se održati u četvrtak, 15. lipnja s početkom u 18 sati u kinu Tuškanac, traje oko 120 minuta (projekcija i razgovor), a film će biti prikazan na originalnom jeziku s hrvatski titlom.

Radionica je besplatna i namijenjena mladima od 6 godina na dalje, a mogu nam se pridružiti i svi koji se tako osjećaju.

Search