“Film naopačke” vas poziva na istraživanje režije s velikim R

Written by on 2022-01-29

Mizanscena, blokiranje, vizualno signaliziranje – tajanstvena umijeća filmske režije i pripovijedanja kroz sve ono što nije sama priča filma. Što i kako!?

Pridružite nam se na novom Film naopačke druženju i saznajte!

Ako ćemo se baviti onim što nije priča, što je onda sa samom pričom? Film koji ćemo gledati, Sklonište, ima i priču, i to takvu da će sigurno podijeliti mišljenja i simpatije publike: dvanaestogodišnji Rado, sin vaterpolskog trenera Stojčeva, nadobudni je i novopečeni panker. Gospodin Stojčev misli da je bio dobar otac i ne razumije zašto njegov sin želi pobjeći od kuće s nekim propalicama.

Propalice nisu propalice, pankeri nisu pankeri, policija možda nije policija, a roditelji možda nisu baš roditelji.

No, ova provokativna komedija iz 2010. godine sa svojim promišljenim kadriranjem omogućit će nam da u filmskim razmišljanjima krenemo dalje od priče i pričamo o režiji sa velikim R.

Voditelj novog naopačke druženja je dramaturg i redatelj Veno Mušinović.

Program se nastavlja svake prve subote u mjesecu u kinu Tuškanac, ali od 5. veljače krećemo ranije, u 11 sati!

Ovo besplatno klupsko filmsko druženje namijenjeno je za sve mlade filmoljupce i filmoljupke od 12 do 18 godina spremne za gledanje i proučavanje filmova – sve naopačke! Stariji od 16 godina za ulaz trebaju imati Covid potvrde. Druženje traje od 11 do 14 h.

Filmski klub se odvija u sklopu EU projekta CinEd 2.0 i dio je radioničke djelatnosti FROOOM! – filmske škole za djecu i mlade.

Vidimo se!

Projekt CinEd 2.0 je sufinanciran od strane Europske Unije – Kreativna Europa MEDIA, Hrvatskog audiovizualnog centra, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i grada Zagreba.

Potpora Bacačima Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura Nova.

Partneri projekta: Hrvatski filmski savez i kino Tuškanac.

 

Search