DIZAJN U GRADU 1 – OTVORENJE IZLOŽBE (CENTAR OBLIKOVANJA SVAKODNEVICE)

Written by on 2019-11-07

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na otvorenje izložbe “Dizajn u gradu 1” koje će se održati 08. studenog 2019. godine u 18 sati u pothodniku kod glavnog ulaza na Zagrebački velesajam na Aveniji Dubrovnik.

Izložba se održava u okviru projekta Centar oblikovanja svakodnevice kojeg provodi Hrvatsko dizajnersko društvo u suradnji s partnerima Muzejom za umjetnost i obrt, Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Gradom Zagrebom i udrugom Bacači Sjenki.

Izložba se održava od 08. do 28. studenog na sedam lokacija u javnom prostoru Zagreba, usko povezanim s nekim od fragmenata domaćeg dizajnerskog nasljeđa:

U izlozima nekorištenih lokala pothodnika kod glavnog ulaza u Zagrebački velesajam obrađivat će se teme oblikovanja knjiga i publikacija Mihajla Arsovskog te serije didaktičkih i propagandnih izložbi Porodica i domaćinstvo, održanih između 1957. i 1960. godine upravo na Zagrebačkom velesajmu.

U Zidnim Novinama Bacača Sjenki (Kino-plakatnim izlozima nekadašnje Kinoteke: Vlaška ulica 53, Zvonimirova ulica 2, Ulica Republike Austrije 1, Primorska ulica 17, Tratinska 14) predstavit će se izbor nekih od najzanimljivijih filmskih plakata koje su dizajnirali autori Mihajlo Arsovski, Nenad Pepeonik, Mirko Ilić, Dalibor Martinis i Goran Trbuljak.

U izlogu Hrvatskog dizajnerskog društva bit će postavljen informacijski pano na temu 8. Mediteranskih igara koje su se održale u Splitu prije točno 40 godina i donijele nam jedan od najkompleksnijih i najzanimljivijih primjera vizualnih identiteta uopće, a dizajnirali su ih Boris Ljubičić i Tim vizualne komunikacije CIO.

Organizacija izložbe je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Search