Međugeneracijska radionica „Izlet u muzej“ projekta „Centar oblikovanja svakodnevice“

Written by on 2020-07-16

Voditeljice: Nina Bešlić i Ivana Kutuzović

Polaznici/e: Program radionice namijenjen je međugeneracijskim parovima, primjerice: prijateljima ili partnerima različitih generacija, roditeljima i djeci, djedovima/bakama i unukama/unucima i sl.

Broj polaznika/ca: Predviđeno je 10 polaznika/ca. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta. Radionica je besplatna!

Termin održavanja: 21., 22. i 23. srpnja 2020. od 17.00 do 20.00 h. Radionica traje tri dana.

Lokacija: Tehnički muzej Nikola Tesla, Hala V, Tratinska ulica 2b, 10000 Zagreb

Prijavite se ovdje!

Opis radionice:

Radionica je osmišljena kako bi kroz igru polaznici usvojili znanja o temama iz umjetnosti i dizajna, te pomogla boljoj emotivnoj povezanosti između prijatelja, obitelji i grupe. Prvi dio radionice je izrada igre, a drugi dio je igranje igre koju su napravili.

Radionica je podijeljena u tri dijela. U prvom dijelu polaznici se prvo upoznaju sa sadržajem radionice (umjetničkim radovima koji se nalaze u kolekciji MUO). U drugom dijelu slijedi kreativan likovni rad u kojem crtaju, slikaju, kolažiraju i osmišljavaju društvenu igru uz vodstvo voditeljica. Upoznat će se s raznim likovnim tehnikama i predmetima iz različitih stilskih pravaca te ih koristiti kao inspiraciju u svojem radu. Kroz likovni dio radionice naučit će kako različit sadržaj mogu likovno prikazati i oblikovati ga u društvenu igru. U trećem dijelu polaznici će zaigrati svoju društvenu igru koju su stvorili s voditeljicama i ostatkom sudionika. Kroz igru će naučiti ponešto o kolekciji MUO i kako prepoznati stilske pravce. Budući da će društvena igra biti kreirana zajedničkim radom, svatko od polaznika će likovno razraditi jedan dio igre. Nakon završetka radionice svakom od polaznika ostaje onaj likovni rad (dio igre) koji su oni kreirali.

Kontakt: Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: cos.dizajn@gmail.com ili 091 233 33 60

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Prijavom na sudjelovanje osoba daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri.

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Search