Službeno počeo Erasmus+ projekt TwistedEDU Bacača Sjenki i partnera

Written by on 2022-06-01

Krajem svibnja, točnije od 28. do 31. svibnja u Cetinju (Crna Gora) održan je prvi kick-off sastanak novog Erasmus+ projekta TwistedEDU (punog naziva Twisted Tales Educational Toolkit for parent tutoring and intergenerational learning).

Voditelj projekta je slovenski Institut za transmedijski dizajn (Slovenija), a partneri su, osim Bacača Sjenki (Hrvatska), i Hajde DA! (Srbija), FLUX (Crna Gora), RIS Raziskovalno izobraževalno središče dvorec Rakičan (Slovenija) i ZDUS (Slovenija).

Opći cilj projekta je doprinijeti neformalnom učenju odraslih s kulturnom i kreativnom komponentom kako bi se pomoglo mladim generacijama da steknu one vještine i kompetencije, uključujući i digitalne, koje jačaju njihovu kreativnost i empatiju prema ranjivim skupinama i drugačijim narativima. Također se želi unaprijediti neformalno učenje odraslih radi stjecanja novih vještina i kompetencija s naglaskom na digitalne kompetencije te poznavanje tehnologija proširene stvarnosti. Sve te ciljeve objedinjuje i namjera poticanja društvene uključenosti ranjivih skupina kroz umjetnost promicanjem inovacija sudioničkog i interkulturnog dijaloga.

Planirane aktivnosti su rekreiranje i digitalizacija četiri bajke koje će se moći koristiti kao alat za kreativnost skrbnika u pričanju priča te poticati empatiju za starije među djecom i maldima, razvitak složenog edukativnog paketa “Twisted Tales” te konačno razvoj web platforme i mobilne aplikacije koja će biti predstavljena kroz postavljanje online izložbe korisnički generiranog sadržaja.

Navedeni sastanak je okupio sve partnere te uvelike pripremio teren za daljnju suradnju i zajedničko razvijanje i provođenje svih aktivnosti tijekom projekta. Projekt traje do veljače 2024. godine.

Search