STIŽE PRAVI ZIMSKI FROOOM! i dolazi s novitetima – po prvi put FROOOM! radionica na engleskom!

Written by on 2024-01-23

Od ove godine FROOOM! filmska škola Bacača sjenki bogatija je za jedno iskustvo više koje nudi svojim polaznicima. Osim naših već slavnih početnih i naprednih radionica, ove zimske praznike od 19. do 23. veljače nudimo posebnu filmsko-radioničku poslasticu. masterclass koji vodi Domenico Centrone, SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA – LOVCI NA DUHOVE, što znači da smo vam začinili praznike još jednim levelom gore, jer imate priliku vježbati i usavršiti svoj engleski jezika. Radionica je namjenjena mladima od 13 do 18 godina.

No, to nije sve, ovu veljaču stižemo u i Rijeku. Da, nije samo Rijeka dobra preko ljeta, veselimo joj se i zimiii. Sve o filmskim radionicama u Rijeci, početnoj koja se bavi magijom na filmu i naprednoj proučite klikom na njih.

„Rad s djecom i mladima uvijek je velika privilegija i inspiracija. Često imaju veću sposobnost maštanja i kreativnog doživljavanja svijeta oko sebe, kakvo se odrastanjem često gubi. U konkretnom slučaju to je dar meni, budući da je biti predavač na filmskoj radionici u Zagrebu dragocjena prilika da upoznam drugačiju kulturu i baštinu grada kroz oči mladih sudionika, koristeći dokumentarni film kao zajednički alat za izražavanje. Kao profesionalac i kao ljudsko biće, jedino što mogu poželjeti je da na kraju ovog kratkog, ali intenzivnog susreta, svi dobijemo tračak novog, ponovno očaranog pogleda na stvarnost koja nas okružuje!“
Domenico Centrone, 2024.

Kratki životopis:
Domenico Centrone je talijanski dokumentarist, filmski edukator i multimedijski praktičar. Nakon prvih godina prakse u industriji igranog filma u Rimu, svoj je interes preusmjerio na dokumentarne filmove proučavajući južnoameričku filmografiju te je 2015. godine diplomirao Vizualnu antropologiju s temom o kubanskim dokumentarnim filmovima. Razvijajući svoj etički i formalni pristup filmu između nekoliko zemalja Europe, Sjeverne Afrike i Bliskog istoka, 2022. godine osnovao je u južnoj Italiji Studio Nuvolari kako bi nastavio karijeru nezavisnog filmskog umjetnika, edukatora i istraživača radikalnih filmskih mutacija. Trenutačno živi i radi između svoje rodne Puglie (Italija) i Bruxellessa.
Izabrani filmovi: Atlas sjećanja (2019.); Foricampo (2017.)

Search