Adresar organizacija u području medijskog obrazovanja

Written by on 2023-08-25

Na samom kraju projekta „Medijsko obrazovanje je važno.MOV“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, na kojem je Udruga Bacači sjenki partnerska organizacija, donosimo adresar organizacija aktivnih u području medijske pismenosti medijskog obrazovanja koje su projektni partneri identificirali temeljem ispitivanja.

Prema nalazima anketnog ispitivanja, u Hrvatskoj imamo itekako razgranatu scenu aktera – uglavnom organizacija civilnog društva – koje se primarno ili dijelom svojeg područja bavljenja bave i nekim oblikom medijskog obrazovanja ili doprinosa medijskoj pismenosti, bilo u formalnom ili u neformalnom obrazovnom kontekstu.

Popis organizacija i osnovne informacije o njihovim aktivnostima medijskog obrazovanja dostupni su OVDJE.

Popis nije potpun niti konačan, te će u budućnosti biti nadopunjen drugim akterima koji svojim radom daju doprinos znanju i vještinama medijskog obrazovanja za one mlađe, one starije, one između, one pred TV-prijamnicima, s novinama u rukama, ili onima koji snimaju, montiraju i distribuiraju sadržaj za društvene mreže.

No, ova scena ne mijenja činjenicu da je sustavno bavljenje medijskim obrazovanjem pitanje stabilnosti višegodišnjih, programskih – a ne samo projektnih – podrški za organizacije civilnog društva, koje u svojim repertoarima aktivnosti nerijetko nude neke od najbogatijih, najinovativnijih i kontinuirano najbolje vrednovanih aktivnosti medijskog obrazovanja.

Želite li da se i Vaša organizacija nađe u ovome adresaru? Pošaljite osnovne informacije o Vašoj organizaciji (adresu, web-stranicu, e-mail adresu za kontakt, kratak opis aktivnosti u području medijskog obrazovanja koje provodite) na adresu edu@gong.hr.

 

MOV

Search