Započele aktivnosti projekta „Medijsko obrazovanje je važno.MOV“

Written by on 2022-04-25

Početkom travnja održan je niz ključnih pripremnih aktivnosti u sklopu ESF projekta „Medijsko obrazovanje je važno.MOV“. Ovim projektom Gong u suradnji s još deset partnera razvija tematsku mrežu usmjerenu podizanju razine medijske pismenosti i razvoju kvalitetnijih programa medijskog obrazovanja u Hrvatskoj.

U četvrtak 7. travnja održan je virtualni sastanak na kojem su uz predstavnike Gonga sudjelovali i oni iz redova Info zone, Kurziva, DOKKICE, Zlatnih vrata i FER-a. Na ovom sastanku su planirane aktivnosti strukturiranog dijaloga te medijsko-zagovaračka kampanja koja će se provoditi u sklopu ovog projekta.


U ponedjeljak 11. travnja u prostorijama Pragme održana je jednodnevna edukacija jačanja kapaciteta članica tematske mreže za sudjelovanje u procesima donošenja odluka. Edukaciju je vodila izvršna direktorica MAP Savjetovanja Maja Horvat, a na njoj su sudjelovale predstavnice Gonga, Pragme, Kurziva, Telecentra, Bacača sjenki te DOKKICE. Sljedećeg dana je na istoj lokaciji održana kraća tematska radionica u kojoj su primijenjena znanja stečena prethodnog dana, a s ciljem razvoja smjernica za jačanje javno-političkog (engleski: policy) okvira podrške razvoju medijske pismenosti i medijskog obrazovanja.


Ipak, to nije bilo sve za taj utorak, 12. travnja. U popodnednevnim satima održan je sastanak predstavnika Gonga, Instituta za razvoj međunarodnih odnosa te Kurziva zaduženih za izradu analize prethodnog utjecaja ranije spomenutih smjernica.


Navedene edukacije i sastanci su uvelike pripremile teren za niz javnih i terenskih aktivnosti s kojima MOV mreža planira započeti na jesen. Te aktivnosti su usmjerene konzultiranju građanki o smjeru daljnjeg zagovaračkog djelovanja ove mreže, tako da svakako pratite najave na našoj ili na mrežnoj stranici MOV projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Search