Zatvorene prijave za Frooom! filmsku školu u Dubrovniku

Written by on 2018-10-08

Zatvorene prijave za početne i napredne Frooom! filmske radionice (početna, 8-12 godina) i napredna (12-15 godina) za djecu i mlade  u Dubrovniku na DUFF Festivalu 2019 (16-20 listopada).
Informacije na: frooom.filmskaradionica@gmail.com ili na mob 0981658186 ili na telefon: 020/417-107.

Opis početne Frooom! radionice: 
U početnoj radionici gledamo najnovije i antologijske filmove te učimo analizirati i gledati film s kritičke strane, učimo igrajući se, a konkretno učimo o planovima, kadrovima, filmskim vrstama, učimo kako napisati scenarij te temeljno prolazimo stop animaciju preko koje učimo o ulozi i o važnosti montaže. Igramo se svega i sa svim što je učinilo film mogućim: od kineskih zoetropa, manirističkih optičkih eksperimenata, preko francuskih parksiskopa, camere obscure i analogne filmske trake, do dronova, videofonije, televizije, pametnih telefona i kompjuterskih igara. Sve kroz igru i zajednički!

Opis napredne Frooom! radionice: 
U naprednoj radionici polaznici ponavljaju sve što su naučili ili trebali naučiti na početnoj radionici te povezuju svoje iskustvo s filmom i medijskim sadržajima s kojima su se susreli u međuvremenu između dvije radionice. Zatim zajedno s ostalim polaznicima i voditeljima razvijaju priče koje će pretočiti u kratke dokumentarne, igrane ili eksperimentalne filmove, a cijelo vrijeme (ako žele), uz pomoć pametnih telefona i iPada snimaju kratke filmove stop animacije svega što se oko njih događa – making-off Frooom!. Svoje priče i scenarije međusobno razmjenjuju i zagovaraju te na kraju, nakon produkcijske pripreme, razvoja scenarija u knjigu snimanja, odabira lokacija (location scouting) i izvođača/glavnih likova (teme filma) snimaju film i pripremaju ga za montažu. Svaki dan – ako ne snimaju film – gledaju barem jedan film ili medijski sadržaj vezan uz nastavni program te o njemu razgovaraju iz različitih motrišta.

Search