POZIV NA INTERDISCIPLINARNU RADIONICU: VAŠE ZIDNE NOVINE – ĐAKOVO

Written by on 2022-10-03

ŠTO: “Vaše Zidne novine” – radionica čitanja grada i istraživanja urbanog hiperteksta
GDJE: Kuća Reichsmann, Ul. Ivana Pavla II 9-1, 31400, Đakovo
KADA: 11-13 listopada 2022. – od 17.30 do 20.30 h
TKO: Boris Bakal & Marta Džaja (ARLA – Udruga za promicanje urbane kulture)
PRIJAVA: broj polaznika radionice je ograničen pa se prijavite na obrazac na dnu stranice.

Pozivamo zainteresirano građanstvo i umjetnike i profesionalce iz Đakova na interdisciplinarnu radionicu i istraživanje urbanog hiperteksta: materijalne i nematerijalne baštine grada, njegove graditeljske i arhitektonske baštine, njegovih ljudskih i povijesnih kontekstualnih dinamika te njegove resursnosti.

Cilj radionice je istražiti dio gradske materijalne i nematerijalne urbane baštine, njezine povijesne i društvene dinamike i konotacije te povezati s gradskim arhitektonskim i graditeljskim naslijeđem. Na osnovu toga polaznici će napraviti Zidne novine – urbanu instalaciju koja će rezultate našeg istraživanja izložiti ostalim građanima Đakova u javnom i dijeljenom prostoru grada.

O ‘Zidnim novinama’ Bacača sjenki kojima od 2006. arhiviraju zagrebačku urbanu materiijalnu i nematerijalnu baštinu te arhitektonsko i graditeljsko naslijeđe – pročitajte i ovdje.

   

Program “Vaše Zidne novine” se provodi kroz platformu Clubture uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Grada Zagreba – ureda za kulturu i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja.

Partnerske organizacije na projektu su: ARLA – Udruga za promicanje urbane kulture (Đakovo), Društveni centar Rojc – Savez udruga Rojca (Pula), Udruga Pulska filmska tvornica (Pula), Udruga Kultura i edukacija – UKE (Lovinac).

Rad Bacača sjenki podržavaju i sufinanciraju Zaklada Kultura nova, Kreativna Europa – program Media, Erasmus+, Europski socijalni fond, Hrvatski audiovizualni centar, Agencija za elektroničke medije i mnogi drugi.

Za prijavu molimo ispunite ovaj obrazac: https://forms.gle/Mj6pJah824XNt9T1A

Search