Projekcija filma “Hram Jedinstva” u sklopu projekta “Pametniji grad”

Written by on 2020-11-27

Redateljica i producentica: Lauren Levine
Narator: Brad Pitt

Petak, 27.11. | 20:00 sati | Urania – prostor kreacije | Trg E. Kvaternika 3/3
Ulaznice za film dostupne su za kupnju putem linka

Filma “Hram jedinstva” (eng. “Unity Temple”) posvećen je najpoznatijem američkom arhitektu Franku Lloydu Wrightu i obnovi njegovog revolucionarnog djela – Unity Temple iz 1910 godine.

Film donosi priču o ovom veličanstvenom arhitektonskom djelu, o vraćanju njegove slave i ljepote kroz nevjerovatnu i vrhunsku obnovu koja je nedavno završena.

Predani tim povjesničara i stručnjaka, među kojima je i Gunny Harboe, arhitekt posvećen konzervaciji svjetske baštine i suradnik Bacača Sjenki na nedavno održanom međunarodnom simpoziju “Budućnost suvremene baštine: Između očuvanja i inovacije“, otkriva povijest jedne od najinovativnijih Wrightovih građevina koja je njegovu ljubav prema arhitekturi spojila s vlastitim duhovnim vrijednostima. Narator filma je Brad Pitt koji nas kroz ljepotu ovog remek djela vodi riječima Frank Loyd Wrighta.

Projekcija filma dio je višegodišnjeg programa Pametniji grad:
Pametniji grad je višegodišnji projekt, inicijativa i javni događaj (konferencija, radionica, filmske projekcije, izložbe) u produkciji i organizaciji Bacača Sjenki te pridruženih partnera (Urania, Kinoteka, DAZ, Oris – kuća arhitekture, FRU, Supervizuelna, Greta Galerija, Projekt Zidne Novine) čiji je cilj da participativnom i skupnom energijom zajedništva i razmjene istraži različite mogućnosti resursnosti grada te usporedi i suprotstavi mišljenja o tome što danas, u situaciji posvemašnjeg osiromašenja, medijske zasićenosti i nepostojanja društvenog planiranja, možemo učiniti da grad, po definiciji prostor zajedništva i razmjene, učinimo pametnijim, ljepšim za život, korisnijim za sve građane.

Donatori: Ministarstvo kulture i medija & Ured za kulturu grada Zagreba

 


Tagged as ,

Search