Stvaralačka večer s Mariom Kovačem: “Između kvizova, politike i umjetnosti”

Written by on 2020-10-27

U Pakracu 30. listopada predstavljamo i Marija Kovača, redatelja, glumca, pisca, producenta, glazbenika, DJ-a, kolekcionara, političara, kvizomana i doktora kazališnih znanosti. Kao frontmen i suosnivač nezavisne studentske kazališne grupe “Šmrc Teatar”, između 1995. i 2001. godine producira, režira i glumi u preko 120 predstava, performansa i izvedbenih koncerata diljem Hrvatske i Europe.

 

S “Novom Grupom” od 2001. gostuje na čitavom nizu festivala eksperimentalnog i studentskog kazališta širom svijeta (Montreal, Teheran, Caracas, Grenoble…). Kao profesionalni kazališni redatelj stvara preko 80 predstava i preko 40 radio drama i kratkih radijskih formi, za koje je dobio brojne nagrade i priznanja. Strastveni je kolekcionar vinila i tajni redatelj slavnih programa na TV postajama. S Mariom ćemo pričati o isprepletenosti svih tih interesa i ostvarenja te pronalaženju slobodnog vremena.

 

 

Na početku ovog interaktivnog predavanja biti će prikazan kratki trailer s pregledom opusa umjetnika, čiji je autor Veno Mušinović, glumac, filmski autor, montažer i dramaturg.

 

Predavanje moderira Boris Bakal, glumac,kazališni i filmski redatelj, intermedijalni umjetnik i voditelj Bacača Sjenki.

 

Ulaz na stvaralačku večer je besplatan; a organizatori će tijekom umjetničkog događaja osigurati strogo pridržavanje svih mjera pandemijske zaštite.

 

Više o programu 22 ljudi sa svojstvima možete pročitati ovdje.

 

Search