(Hrvatski) Izvedbena igraonica za odrasle o vladanju Centrom oblikovanja svakodnevice

Written by on 2019-11-20

Sorry, this entry is only available in Croatian.

Voditelji izvoditelji radionice: Boris Bakal, Sandra Uskoković, Veno Mušinović, Nino Sorić,  Andrea Čeko i Marija Georgiev

Marija Georgiev je filmska redateljica, edukatorica, sociologinja, scenaristica i umjetnica. Surađivala je na nekoliko hrvatskih filmova kao pomoćnica redatelja, druga asistentica režije i kao pomoćna producentica. Posjeduje stručnost u proizvodnji, distribuciji te upravljanju složenim kulturnim projektima. Surađuje na raznim edukativnim i umjetničkim projektima Bacača Sjenki i izvršna je direktorica Froooma! - interdisciplinarne filmske škole za djecu i tinejdžere. Autorica je nekoliko kratkih filmova nagrađenih na nacionalnim festivalima.

Boris Bakal je kazališni / filmski redatelj i glumac, intermedijski umjetnik, kustos, pisac, edukator, aktivist modernističkog arhitektonskog nasljeđa te javni povjesničar. Tijekom svoje svestrane karijere autor je brojnih projekata, performansa, predavanja, instalacija i multimedijskih kreacija u više od 20 država diljem Europe, Azije, Pacifika, Afrike i SAD-a. Njegov rad ističe, između ostalog, izraženo sudioničkim, prostorom, vremenom arhitekturom i urbanizmom određenim elementima umjetnosti, stvaralaštva i kulture. Suosnivač je Bacača Sjenki (Hrvatska), koji su za svoj rad osvojili brojne nagrade, priznanja i nagrade. Također je autor koncepta te pokretač škola za medijsko i filmsko opismenjavanje Frooom! i Samo nebo nam je granica.

Tagged as , , , ,