FILM NAOPAČKE: KAMEN U DŽEPU, 2. TRAVNJA U 11 H

Written by on 2022-03-29

U subotu 2. travnja u 11 sati pozivamo vas na istraživanje puta nastanka filma sa sjedala filmskih snimatelja – direktora fotografije!

Nindže filmskih setova, oni spajaju tehničko znanje i umjetničku vještinu kako bi realnost i produkcijske uvjete preoblikovali za potrebe filma. Film koji ćemo gledati, “Kamen u džepu”, zanimljiv je kao primjer, ne samo jer je odlično snimljen, već i zbog načina na koji je nastao. Okrenuvši leđa velikim studijskim produkcijama kakve su se dotad radile u Portugalu, autor Joaquim Pinto napravio je malo čudo s minimalnim budžetom, postigavši međunarodni uspjeh kakav su velike portugalske produkcije mogle samo sanjati. Vječna borba velikih i malih, na kraju, je i tema ovog filma, zato što se bavi tajnama i lažima odraslih kroz koje se probija jedan dječak na svom putu odrastanja.

O svom filmskom putu će nam pričati Bojana Burnać, nagrađivana direktorica fotografije na filmovima raznih formata, pristupa i budžeta.

Ovo besplatno klupsko filmsko druženje namijenjeno je za sve mlade filmoljupce i filmoljupke od 12 do 18 godina spremne za gledanje i proučavanje filmova – sve naopačke! Stariji od 16 godina za ulaz trebaju imati Covid potvrde. Druženje traje od 11 do 14 h.

Filmski klub se odvija u sklopu EU projekta CinEd 2.0 i dio je radioničke djelatnosti FROOOM! – filmske škole za djecu i mlade.

Projekt CinEd 2.0 je sufinanciran od strane Europske Unije – Kreativna Europa MEDIA, Hrvatskog audiovizualnog centra, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i grada Zagreba.

Potpora Bacačima Sjenki: Zaklada Kultura nova.
Partneri ciklusa: Hrvatski filmski savez i kino Tuškanac.

Partneri projekta CinEdhttps://www.cined.eu/about-project

Search