“Film naopačke” – besplatni cjelogodišnji klupski program i projekcije vrhunskih europskih filmova u kinu Tuškanac od 2. listopada

Written by on 2021-10-04

Novi cjelogodišnji filmski klupski program Bacača Sjenki i FROOOM! filmske škole za djecu i mlade održava se u partnerstvu s kinom ‘Tuškanac’ i Hrvatskim filmskim savezom u sklopu projekta CinEd 2.0. održavat će se svake prve subote u mjesecu u školskoj godini 2021./2022.

 

Ovo besplatno klupsko filmsko druženje namijenjeno je za sve mlade filmoljupce i filmoljupke od 13 do 18 godina spremne za gledanje i proučavanje filmova – sve naopačke – a koje će se, počevši s 2. listopadom, održavati u kinu Tuškanac svake prve subote u mjesecu od 15 do 18 sati.

U svakom druženju u ukupnom trajanju od tri sata odgledat ćemo po jedan kultni ili suvremeni uspješni europski film slavnih redatelja, ali i onih manje poznatih, a vrlo zanimljivih, nagrađivanih i aktualnih: filmove o odrastanju, nalaženju svog mjesta u svijetu ili o planiranim i neplaniranim promjenama – teme aktualne djeci i mladima u procesu upoznavanja života odraslih. A onda ćemo svaki film prisloniti na uho, zaviriti mu ispod mnogoznačne haube, prekadrirati ga, promijeniti mu kraj i ime mašući autoru s druge strane ulice i okrenuti ga baš naopačke. Dakle, otkrivamo svake prve subote u mjesecu sve ono što ne vidimo kad uobičajeno “samo gledamo film”, a sudionička metoda rada Bacača Sjenki s polaznicima oblikuje radionicu svaki put prema njihovim željama, mogućnostima i interesima: nove vježbe, kvizovi, zagonetke, potrage za filmskim blagom i druga ekstremna filmska iskustva!

Naziv filma, nagrade koje je dobio, ime redatelja, vrsta i sadržaj filma neće biti poznati do same projekcije.

Rebuse filma rješavat ćemo zajedno kroz niz zabavnih i kreativnih aktivnosti, uz pomoć slike i zvuka, glume i mizanscene, pojedinačno i kroz grupni rad.

Ulaz na klupski program “Film naopačke” je u potpunosti besplatan, potrebno je samo se pojaviti na projekciji!

Filmski klub se odvija u sklopu EU projekta CinEd 2.0 i dio je radioničke djelatnosti FROOOM! – filmske škole za djecu i mlade.

Projekt CinEd 2.0 je sufinanciran od strane Europske Unije – Kreativna Europa MEDIA, Hrvatskog audiovizualnog centra, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i grada Zagreba.

Potpora Bacačima Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura Nova.

Partneri projekta: Hrvatski filmski savez i kino Tuškanac.

Search