KRHOTINE I PEPEO IDENTITETA – radionička prezentacija (20.12.)

Written by on 2018-12-18

Vrijeme radnje: 20. prosinca 2018. – 15h-18h

Mjesto radnje: Vila Arko (Jureković), Hrvatski centar ITI, Basaričekova 24, Zagreb (RH)

O radionici: Identitet u hrvatskoj drami i kazalištu je tema kojoj bi trebalo pristupiti za sto različitih motrišta i vjerojatno ni tada ne bismo imali kompletnu sliku. Takozvani svjetonazorski rat koji se u hrvatskom kazalištu vodi već više od 20 godina vidljiv je i u teoriji i praksi kazališta te zahvaća i profesionalce i publiku. Ta surova borba za osvajanjem prostora vodi se knjigama, teorijskim tekstovima, predavanjima, samom kazališnom i šire izvedbenom praksom, ali i razrađenim metodologijama pritiska. Jedan od ključnih termina/oružja u tom stvaralačko-ideološkom ratu je “istina” pa ćemo se i njom u ovoj radionici posebno pozabaviti. Naoštrite vaša pera, navlažite vaše oči, načulite vaše uši i podmažite jezike – it’s identity show, folks!

Voditelj radionice: Boris Bakal (Bacači Sjenki)

Podrška projektu: Hrvatska zaklada za znanost

Nositelj projekta: Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Radionica se održava u okviru projekta “Politike identiteta i hrvatska drama od 1990. do 2016.” (PoIHDrama), a provode je u suradnji stvaralačka, obrazovna i produkcijska platforma Bacači Sjenki i Hrvatski centar ITI.

Podrška Bacačima Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar, Agencija za elektroničke medije, Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb

Search