Radionica “Nepomični pokret – putovanje kroz film”

Written by on 2021-05-19

Bacači Sjenki uz “Ruksak (pun) kulture” vode srednjoškolce na putovanje kroz film

 

Bacači Sjenki su, u sklopu projekta “Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi”, održali tematsku radionicu “Nepomični pokret – putovanje kroz film” 19.5. u srednjoj školi Bartola Kašića, Grubišno polje, 02.6. u srednjoj školi Antun Matijašević Karamaneo u Visu i 14.6. u srednjoj školi Ambroza Haračića u Malom Lošinju.

Radionica “Nepomični pokret – putovanje kroz film” nastala je iz istraživanja i čuđenja nad svim onim što nam omogućava da gledamo filmove: ljudska fiziologija, fizika, nevjerojatni tehnički razvoj zadnjih 126 godina, ali i ljudska potreba da bilježi i pripovijeda o stvarnosti oko sebe. Radionica uvodi učenike u svijet filma kroz puno primjera, praktičnog rada, te individualni i interaktivni pristup.

Umjetničko-edukativni projekt Ruksak (pun) kulture namijenjen je učenicima od 6-18 godina, koji omogućava usvajanje i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima. Program zajednički provode Ministarstvo kulture i medija te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Potpora programu i Bacačima Sjenki: Ministarstvo kulture i medija, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova

Pingvin radionica Grubišno Polje

Pingvin radionica Vis

 

Search