“NEPOMIČNI POKRET” U VARAŽDINU 26.LISTOPADA

Written by on 2022-10-26

Višegodišnji edukativni projekt Bacača sjenki “Nepomični pokret – putovanje kroz film” – provodi se već tri godine u sklopu programa Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Projekt obuhvaća povijest prvih 13 milijardi godina i sto godina filma kao složene, višedisciplinarne ljudske djelatnosti koja izražava jednu od osnovnih potreba ljudske vrste: one za pričenjem priča, za sjećanjem i za bilježenjem.
Ovaj put edukacija je provedena u Elektrostrojarskoj škola Varaždin za učenike usmjerenja za “filmske i medijske tehničare”. Nastavu je pohađalo 24-voro izuzetno zainteresiranih i visoko motiviranih učenica i učenika koji su aktivno i s veseljem sudjelovi u vježbama, raspravama i filmskim eksperimentima. Njima su se aktivno pridružili i njihovi nastavnici Tibor Bün i Aleksandra Rodeš.

Ova škola jedna je od najopremljenijih škola u Hrvatskoj glede filmske, televizijske i radijske opreme te učenici u suradnji s nastavnicma izrađuju vlastiti TV, podcast i radijski program.

Program su u Varaždinu za učenike i nastavnike proveli intermedijalni umjetnik i su-osnivač Bacača sjenki Boris Bakal te redateljica i scenaristica Paula Skelin.

 

Search