Radionica za one koji žele slušati grad – “ŠAPAT ZIDOVA” u Puli

Written by on 2022-11-11

ŠTO: “Šapat zidova” – radionica osluškivanja grada i istraživanja njegove višeslojne resursnosti
ZA KOGA: za polaznike od 8 do 13 godina
GDJE: Klub Pulske filmske tvornice, Ul. Alfreda Stiglicha 12, 52100 Pula
KADA: 15.-17. studenog 2022. – od 14.30 do 16.30 h
TKO: Boris Bakal (Bacači sjenki) & Igor Zanzerović (Pulska filmska tvornica)

Igor Zenzerović je izvedbeni umjetnik i predavač na mnogobrojnim kreativnim radionicama za sve uzraste i potrebe, sa posebnim fokusom na mlade. Osnivač je i multimedijalnog i književnog foruma “Predvečer Poetike” koji provodi već četiri godine. Igor trenutno radi u udruzi ZUM gdje se bavi problemima mladih i zajedno sa njima radi na rješavanju istih.

Pozivamo one koji žele osluškivati grada na interdisciplinarnu radionicu Šapat Zidova, u kojoj istraživači i stručnjaci različitih profesija (dramaturgija, arhitektura, povijest umjetnosti, novinarstvo, sociologija, film i dr.), daju priliku poučiti polaznike kako promatrati prostor iz više motrišta, kako istražiti vidljive i nevidljive koreografije prostora i sam grad u kojem žive te prikupiti njihova audiovizualna obilježja. Polaznici u ovoj radionici uče promatrati svijet oko sebe, a i razumjeti grad i njegove prostore kao zajednički resurs svih građana.

Cilj radionice je pronjuškati i zabilježiti tragove gradske materijalne i nematerijalne urbane baštine, otkriti njezine povijesne i društvene dinamike i konotacije te povezati s konkretnim gradskim arhitektonskim i graditeljskim naslijeđem. Na osnovu toga polaznici će osmisliti mikro hipertekstualnu turu po dijelu Pule te na nju povesti svoje roditelje, prijatelje i ostale zainteresiranje sugrađane.

O programu i radionicama ‘Šapat zidova’ koje Bacači sjenki provode u Republici Hrvatskoj, ali i međunarodno od 2013. godine – pročitajte i ovdje.

Medijske objave prijašnjih radionica: Skopje, Skopje, Bitola, Zagreb, Zagreb, Frooom!, Đakovo.
Program “Šapat zidova” sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.
Rad Bacača sjenki sufinanciraju Zaklada Kultura nova, Kreativna Europa – program Media, Erasmus+, Europski socijalni fond i mnogi drugi.

Za prijavu molimo ispunite ovaj obrazac: https://forms.gle/nDmC337fJsa2FQgE7

Search