Radionica za one koji žele slušati grad – “ŠAPAT ZIDOVA” u Đakovu!

Written by on 2022-10-04

ŠTO: “Šapat zidova” – radionica osluškivanja grada i istraživanja njegove višeslojne resursnosti
ZA KOGA: za polaznike od 8 do 13 godina
GDJE: Kuća Reichsmann, Ul. Ivana Pavla II 9-1, 31400, Đakovo
KADA: 11-13 listopada 2022. – od 14.30 do 16.30 h
TKO: Boris Bakal & Marta Džaja (ARLA – Udruga za promicanje urbane kulture)

Pozivamo one koji žele osluškivati grada na interdisciplinarnu radionicu Šapat Zidova, u kojoj istraživači i stručnjaci različitih profesija (dramaturgija, arhitektura, povijest umjetnosti, novinarstvo, sociologija, film i dr.), daju priliku poučiti polaznike kako promatrati prostor iz više motrišta, kako istražiti vidljive i nevidljive koreografije prostora i sam grad u kojem žive te prikupiti njihova audiovizualna obilježja. Polaznici u ovoj radionici uče promatrati svijet oko sebe, a i razumjeti grad i njegove prostore kao zajednički resurs svih građana.

Cilj radionice je pronjuškati i zabilježiti tragove gradske materijalne i nematerijalne urbane baštine, otkriti njezine povijesne i društvene dinamike i konotacije te povezati s konkretnim gradskim arhitektonskim i graditeljskim naslijeđem. Na osnovu toga polaznici će osmisliti mikro hipertekstualnu turu po dijelu Đakova te na nju povesti svoje roditelje, prijatelje i ostale zainteresiranje sugrađane.

O programu i radionicama ‘Šapat zidova’ koje Bacači sjenki provode u Republici Hrvatskoj, ali i međunarodno od 2013. godine – pročitajte i ovdje.

Medijske objave prijašnjih radionica: Skopje, Skopje, Bitola, Zagreb, Zagreb, Frooom!
Program “Šapat zidova” sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.
Rad Bacača sjenki sufinanciraju Zaklada Kultura nova, Kreativna Europa – program Media, Erasmus+, Europski socijalni fond i mnogi drugi.

Za prijavu molimo ispunite ovaj obrazac: https://forms.gle/nDmC337fJsa2FQgE7

Search