‘Šapat Zidova’ na Dizajn Distriktu 2017.

Written by on 2017-06-12

Nakon dvostruke šetnje na KinoKino festivalu te višekratnog studijskog putovanja u Makedoniju gdje su otkrivali javne prostore, njihove tajne, zavrzlame, probleme i mogućnosti, Bacači Sjenki slijeću na Dizajn Distrikt Zagreb i pozivaju sve male buduće dizajnere, urbaniste i arhitekte na neponovljivu radionicu!

Na radionici Šapat zidova u dva dana djeca u dobi od 8 do 13 godina imat će priliku potpuno “pomesti” kvart Design Districta! Od Martićeve i Ratkayevog i nazad pretrest ćemo svaki ulaz u zgradu, klupicu i naziv ulice. Zavući ćemo se u sve one prostore u kojima je nekada bilo svega, a sada su prazni. Proučit ćemo zašto je Martićeva nekada bila ulica boja i lakova, a danas je centar dizajna, makar jednom tjedno. Sakupljeni materijal ćemo oblikovati u nikad viđenim izvedbenim i multimedijalnim formama, a na kraju ćemo to prezentirati svima koji nam stanu na put!

U radionici Šapat zidova djeca imaju priliku naučiti promatrati prostor, istražiti vidljive i nevidljive koreografije prostora i grad u kojem žive te prikupiti njihova audiovizualna obilježja. Pritom polaznici uče promatrati svijet oko sebe, a grad i njegove prostore kao zajednički resurs svih građana. Majeutički i deduktivno tijekom rada u radionici uče o svojim pravima, pravima djece, ali i ljudskim pravima općenito, koristeći se spoznajama i saznanjima urbane antropologije i etnologije te upoznavanjem novih tehnologija.

Svoje prijave možete slati na frooom.filmskaradionica@gmail.com.

Search