Konstelacije zajednice: Uvodna radionica strateškog planiranja

Written by on 2022-05-18

U sklopu projekta Konstelacije zajednice, koji Bacači sjenki provode u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije Sisak i Udrugom za promicanje zdravog života i poboljšanje kvalitete življenja Luč, održana je uvodna radionica strateškog planiranja za organizacije civilnog društva.

Radionica se održala 31.03. – 01.04.2022. u prostorijama Društvenog doma Eugen Kvaternik u Sisku.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice, posebno u kriznim situacijama, a prvi korak u tom procesu je pomoći udrugama iz Sisačko-moslavačke županije u procesu strateškog planiranja i osmišljavanja najprimjerenijeg sadržaja za njihove korisnike.

Osim partnerskih udruga na projektu, proces strateškog planiranja proći će tri organizacije civilnog društva s područja Sisačko-moslavačke županije: Kino klub Sisak, Udruga Pomoć starijim osobama iz Petrinje i Društvo Doro iz Siska.

Predstavnici navedenih udruga sudjelovali su na zajedničkoj uvodnoj radionici strateškog planiranja na kojoj im je angažirana konzultankinja Emina Bužinkić predstavila sam proces strateškog planiranja, a Boris Bakal je sudionicima predstavio projektne aktivnosti i radionice koje se planiraju u sklopu projekta.

Sve udruge će proći individualne radionice strateškog planiranja te će se izraditi strateški planovi za svaku udrugu koji će biti prilagođeni novim okolnostima i aktualnim potrebama te će im pomoći u daljnjem radu i razvoju.

 

Projekt je sufinacirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Bacači Sjenki.

Search