Od 8 do 8 – jednodnevna konferencija u KIC-u

Written by on 2021-12-07

Kako se koristila multimedija u nastavi prije četrdeset godina, a kako bi se mogla koristiti sutra? Znamo prednosti, no što znamo o izazovima? Dinamična je i razvija vještine potrebne za tržište rada, ali može li djeci i mladima dati i nešto više?

Pozivamo Vas na jednodnevnu konferenciju o multimediji u nastavi, 14.12.2021., utorak, dvorana KIC, Preradovićeva 5, Zagreb, uz online prijenos. Poveznica na prijenos konferencije će biti dostupna ovdje i na Facebook stranici eventa.

Live stream možete pratiti ovdje: https://youtu.be/rvw3yrfOxIM

Konferencija je namijenjena profesorima, učiteljima i edukatorima iz područja medijske pismenosti, medijskim tehničarima, studentima filma, kao i svima zainteresiranima za tu temu.

Satnica:
14:00 – 15:30RIZIK ART FILMA – okrugli stol. Vrhunski filmovi nose rizik, traže angažman gledatelja i uznemiruju. Je li im uopće mjesto u nastavi, pitat ćemo Borisa Bakala (filmski redatelj i edukator, Bacači Sjenki), Bojanu Burnać (filmska snimateljica, redateljica i edukatorica) i Ivonu Marendić (profesorica, Škola primijenjene umjetnosti).

16:00 – 17:30ELEMENT FILM – razgovor i projekcija. Multimedija u školi nije novost! Još 1970-ih, nastavnici su u našim školama imali osammilimetarske projektore i kolekcije element filma. Kakvi su to filmovi i kako su se koristili, ispričat će nam Tomislav Šakić (Akademija dramske umjetnosti) i Vjeran Pavlinić (Hrvatska kinoteka), a pogledat ćemo i zanimljivu selekciju o likovnoj umjetnosti, kršu i srednjem vijeku (arhivsko gradivo Hrvatskog državnog arhiva).

18:00 – 19:30VIŠE OD IGRE – okrugli stol. Oni žele uvesti video igre u škole! Žarko Čižmar (Telecentar), Aleksandar Gavrilović (Game Chuk i Klaster hrvatskih proizvođača video igara), te Marko Horvat i Tomislav Jagušt (Fakultet elektrotehnike i računarstva) predstavit će nam istraživanje o mogućnosti korištenja dizajna video igara u nastavi informatike za učenike osnovnih i srednjih škola koje se provodi u sklopu Mreže za razvoj digitalne pismenosti.

Program vodi Marija Georgiev, voditeljica filmsko-edukativnih programa Bacači sjenki.

Za ulaz u dvoranu KIC potrebno je predočiti Covid potvrdu.


Konferencija “Od 8 do 8” će se održati u sklopu ESF projekta čiji su partneri i Bacači sjenki – Medijsko obrazovanje je važno.MOV, UP.04.2.1.06.0047.

Projekt Medijsko obrazovanje je važno.MOV usmjeren je na provedbu istraživanja te na dokazima utemeljeno zagovaranje u području medijske pismenosti – ključne pismenosti novoga doba.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj najave je isključiva odgovornost Gonga.

Search