Osvrt na godinu dana gledanja filmova i maštanja: hvala iz Filmskog Labirinta!

Written by on 2023-06-14

U svibnju 2023. je uspješno završen Filmski Labirint, projekt za odrasle osobe starije od 54 godine. Riječ je o edukativno-umjetničkom konceptu medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja kroz filmske projekcije i radionice u organizaciji Udruge Bacači sjenki, koje na jedinstven i odraslima zanimljiv način ujedinjuju filmske projekcije i tematske razgovore.Prošla je godina dana ispunjena fantastičnim filmovima, predanim sudionicima i inspirativnim suradnicima. Kroz viziju Borisa Bakala kreirali smo uz pomoć Aleksandra Gavrilovića platformu Filmski Labirint, upustili se u interaktivne radionice i istražili raznolik izbor hrvatskih filmova. O njima smo raspravljali na interaktivnim online radionicama s fantastičnim voditeljicama i voditeljima Karlom Vorihom, Venom Mušinovićem, Urošem Živanovićem, Paulom Skelin i Mirnom Ostrošić.

Ukupno 45 radionica održano je u sedam ciklusa (tri tematska ciklusa koja su se ponavljala) u razdoblju od listopada 2022. do svibnja 2023. godine. U programu je sudjelovalo ukupno 115 polaznika iz cijele Republike Hrvatske.

Filmovi na radionicama su ustupljeni velikom ljubaznošću i susreljivošću HRT-a, Kinorame, Propeler Filma, Croatian.filma, Hrvatskog filmskog saveza, Hrvatskog filmskog arhiva i Antitalenta te svih autora predivnih hrvatskih filmova koje smo gledali na projektu:

  • Kino Lika, Metastaze i Što je muškarac bez brkova u ciklusu Ivane Bodrožić
  • Sin, Zvir, Tlo pod nogama, Ne gledaj mi u pijat i Mater u ciklusu Monike Herceg
  • Što je Iva snimila 21. listopada 2003., Vis-À-Vis i Pismo Ćaći u ciklusu Borisa Vukovića

Kao velika pomoć voditeljici projekta Hani Juranović u svim najavama, radijskim i televizijskim gostovanjima bio je Ivan Mikulić iz Bez stresa, a odličan logotip projekta dizajnirao je Igor Kolar.

Kroz svih 7 ciklusa koji su se tematski ponavljali zahvaljujemo svima koji su nam pomogli svojim dijeljenjem objava, najava, svim gostima iznenađenja koji su nam se pridružili na radionicama, a posebice suradnicima na provođenju nekih od ciklusa: Udruga Teatar od soli, KGZ – Knjižnica Augusta Cesarca i KGZ – Knjižnica Medveščak.

Našim izvrsnim sudionicima, kojih je ukupno 115, zahvaljujemo na aktivnom angažmanu i entuzijazmu. Učinili ste ovo putovanje filmskim labirintima uistinu posebnim.

Pratite naše nadolazeće projekte i pridružite nam se na budućim kinematografskim putovanjima. Nastavimo zajedno slaviti čaroliju filma!

Projekt Filmski Labirint, UP.02.1.1.14.0103, ukupne vrijednosti 316.470,07 kn, financirala je Europska unija kroz Europski socijalni fond u okviru poziva Umjetnost i kultura online – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 268.999,56 kn. Korisnik bespovratnih sredstava je Udruga Bacači sjenki. Razdoblje provedbe projekta je od 25. svibnja 2022. do 25. svibnja 2023.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Bacači sjenki.

Za više o EU fondovima doznajte na: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Search