Otisak – prikazivanje dječjih animiranih i igranih filmova

Written by on 2021-09-16

Krenula je završna faza projekta Otisak (Obrazovanje za socijalnu jednakosT, koheziju I Solidarnost kroz AKtivno sudjelovanje djece), u okviru koje se prikazuju dječji animirani i igrani filmovi, kreirani na filmskim radionicama Bacača Sjenki. U projektu je ukupno više od 150 djece bilo uključeno u različite projektne aktivnosti, među kojima su i radionice senzibilizacijske radionice, radionice jačanja kapaciteta za provedbu javnih kampanja i akcija u zajednici, radionice hrvatskog znakovnog jezika, Brailleovog pisma i mobilnosti pomoću bijelog štapa i psa vodiča.

Održane filmske i animacijske radionice provodila je Udruga Bacači Sjenki, a zbog pandemije su se radionice održavale kombinirano, uživo i online, što je bilo prilično izazovno, no uspješno izvedeno. Usprkos svemu, djeca viših razreda u pet osnovnih škola naučila su osnove izrade animiranih i igranih filmova, a rezultat njihovog rada biti će predstavljen javnosti, uz malu ceremoniju dodjele pohvalnica djeci koja su predano radila na filmovima i sudjelovala u svim projektnim aktivnostima.

Čestitamo svim polaznicima radionica te suradnicima i partnerima na projektu!

Projekcije dječjih filmova održat će se prema ovom rasporedu:

 • Osijek
  16. rujna 2021., četvrtak u 19.15 sati, kino Urania, Vjekoslava Hengla 1, Osijek
 • Zagreb
  17. rujna 2021., petak u 19.30 sati, kino CineStar Novi Zagreb, Av. Dubrovnik 16, dvorana 7
 • Popovača
  25. rujna 2021., subota u 19.00 sati, Dom kulture, Trg Grofova Erdödyja 19, Popovača
 • Vukovar
  Datum projekcije u Vukovaru će biti poznat naknadno!

 

Projekt provodi udruga Roditelji u akciji – Roda u partnerstvu s udrugom Bacači Sjenki (Zagreb), PRONI (Osijek), osnovnim školama Popovača, Tin Ujević (Osijek), Nikole Andrića (Vukovar), Žitnjak i Borovje (Zagreb). Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost udruge Roditelji u akciji – Roda i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Search